Top
Molke Zuna

Slow living & Heanig an doon! – Dat is waar het allemaal om draait op vakantiepark Mölke in Zuna! En dat is dan ook precies wat we hebben gedaan tijdens ons bezoek.

Mölke is te vinden in het prachtige Twente. Normaal gesproken vanuit mijn huisje in Rotterdam te bereiken in iets meer dan 2 uurtjes, maar lucky us.. we hadden autopech. Geluk bij een ongeluk: we waren nog dicht bij huis én konden een andere auto lenen. Oké, op naar Overijssel dus.

Het vakantiepark

Mölke moet de plek zijn om te ontdekken hoe het is om te leven op een langzaam tempo, dus we begonnen al goed. 😉 De focus ligt hier echt op een ‘slow living experience’ – iets wat het best te vergelijken is met het weekendgevoel: op zoek naar leuke plekken in de omgeving, een dagje weg, spelen en sporten of even op adem komen. Doen wat je leuk vindt, genieten van elkaar en dat op een plek met een huiselijke sfeer waar alle zintuigen geprikkeld worden. Jaz, Nina en ik boekten een nachtje van maandag op dinsdag, dus dat was de perfecte manier om te checken of we dat weekendse gevoel hier echt nog iets langer vast konden houden!

Molke Zuna
Molke Zuna

Accommodaties

Als je op zoek bent naar een bijzondere overnachting in Nederland, dan zit je hier eigenlijk altijd wel goed. Ze bieden namelijk een hele lijst aan verschillende accommodaties aan, dus ik denk dat er voor ieder gezelschap wel iets geschikts bij zit. Wat denk je van een boomhut, aan het water van de Regge, de Reggehooiberg met privé sauna of een tiny house?

Pop-up glamping

Daarnaast kan je, vanaf april tot aan de herfstvakantie, ook genieten van het echte festivalgevoel op hun pop-up glamping ‘Bij de buren’, in de rustige achtertuin van het vakantiepark! Hier hoef je niks, en mag je alles doen wat je wil. Sounds good, right? Op dit gezellige pop-up kampeerveld, en langs het water, vind je niet alleen een aantal awaji-, bell, safari- én havententjes, maar ook een fantastische river dome en panorama lodge. Het hele veld is ruimtelijk en knus ingericht, met een heus pop-up restaurant, ligstoelen, leuke lampjes – wij zijn fan – en kampvuurplaatsen. Je kan waarschijnlijk al wel raden dat we dit – na al zeker een jaar geen festivals – niet aan ons voorbij konden laten gaan, dus we kozen voor een nachtje in de panorama lodge!

Molke Zuna
Molke Zuna
Molke Zuna

De Panorama Lodge

Deze lodge is eigenlijk een héle luxueuze tent. De lodge beschikt over twee beschutte slaapcabines, één met een eenpersoons- en een stapelbed, de ander met een comfortabel tweepersoonsbed. Het overdekte leefgedeelte, voorzien van een keuken – met vrijwel alle essentials – en een gezellige eethoek – kan ook grotendeels geopend worden, zodat je de lodge niet uit hoeft om buiten te zijn. En niet geheel onbelangrijk: je hebt ook je eigen badkamer! Het was in april helaas nog iets te fris om de lodge open te houden, maar in de warmere maanden heb je hier een heerlijk uitzicht over het pop-up kamp en het Twentse landschap.

Molke Zuna
Molke Zuna

Trek eropuit

Zoals ik al zei, hoef je de lodge eigenlijk niet te verlaten om buiten te zijn. Maar.. er is hier zoveel te doen in de omgeving, dat we het je toch aanraden. Als je maar heanig an blijft doon. 😉 Bij aankomst zagen we dat we een fluisterbootje konden huren, voor een vaartochtje over de rustig kabbelende Regge, leuk! Helaas waren we – dankzij het autofiasco – iets later aanwezig dan gepland, en ging het helaas niet meer lukken. Dat staan dus zeker nog op de planning voor een volgende keer. Maar er zijn meer opties om de Twentse regio te verkennen, dus we waren niet getreurd. Zo verhuren ze bijvoorbeeld ook fietsen, rondvaartbootjes, kano’s en Green Buggy’s! Of neem het wandelroute-boekje door en ga er op de voet op uit. De natuur hier – ze zitten vlakbij Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en het Reggedal – zorgt er wel voor dat jij opgeladen naar huis gaat.

Molke Zuna
Molke Zuna

Faciliteiten

Mooi weer kan je bij Mölke altijd bijboeken – ja, echt waar – maar garanderen kunnen ze het helaas dan weer niet. Gelukkig hebben ze, naast alle opties in de omgeving, ook op het park zelf genoeg faciliteiten: voor zowel binnen, als buiten. Met name voor kinderen is het hier echt een feestje, met een binnenzwembad, speeltuinen, een trampoline, een strandje aan de Regge, bowlingbanen, een voetbalveld, knuffelbare alpaca’s en, uiteraard, tafeltennistafels. Maar met onder andere een restaurant met heerlijk terras aan het water, is ook aan andere generaties gedacht.

Molke Zuna
Molke Zuna

Festival vibes & sterrenhemels

Back to het festivalterrein, mag ik het zo noemen? Ik vind van wel. Wij waren eigenlijk een weekje te vroeg, want ze waren nog druk bezig met de opbouw van het pop-up gedeelte, maar we hebben er toch een beetje van kunnen proeven. ’s Avonds is het hier heerlijk genieten voor je tent of bij de kampvuurspot, met een lokaal drankje in de hand – helemaal mooi bij zonsondergang. En stel je eens voor hoe gezellig dit kan zijn, als het hele veld volgeboekt is?

Omdat dit één van de weinige plekken in Nederland is waar het nog écht donker wordt, is het ook fantastisch om te genieten van een prachtige sterrenhemel – als het weer het toelaat natuurlijk. Voor ons was het daarvoor nog wel wat fris, dus we doken op tijd ons bed in met een filmpje. Ook helemaal prima, voor een ontspannen ‘weekendje’.

Molke Zuna
Molke Zuna

De volgende ochtend

De volgende morgen begonnen we de dag goed bij de landschapswinkel met een lekker (gratis) bakkie koffie en streekproducten. Een fijne winkel om wat lekkers in de tent te halen voor het ontbijt, wat we vervolgens op ons eigen terras, in de zon, met fluitende vogels om ons heen, oppeuzelden. Ja, dit voelt toch wel echt als een zondag.

Bekijk hier onze vlog!

→ Dit artikel is geschreven in samenwerking met Mölke. Wij mochten hier gratis een nachtje verblijven, in ruil voor content. Uiteraard lees je hier wel onze eigen mening!

laat een bericht achter